Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet 


 

Botilbudet i Holsted har afholdt ”åben-have” for at give besøgende en mulighed for at opleve vores smukke have. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med naturfrednings foreningen.

Vi har forsøgt at styrke vores biodiversitet, ved at så vilde blomster og anlægge en lille dam. Dette tiltrækker sommerfugle, insekter og frøer og skaber liv i haven.

Først og fremmest er vores have et pædagogisk rum, der giver beboerne et frirum, hvor der er højt til loftet.
Vores lille sansehave er med til at styrke og sætte beboernes sanser i gang: Føle, høre, smage, dufte og se.

Foruden den glæde haven giver ved at følge årstidernes forskellige glæder.

Det giver ikke kun mental sundhed, men det giver også fysiske fordele. En anden form for motion.
Økologiske grøntsager dyrkes i haven, hvilket giver os mulighed for at bruge friske, pesticidfri fødevarer, der danner grundlaget for en sund kost og fremmer god fysisk sundhed og bæredygtig levevis.

Beboerne deltager aktivt i pasningen af haven, hønsene og indsamlingen af æg hver dag, hvilket understreger forbindelsen mellem naturen og dagliglivet.

Vi havde en god dag, og var glade for at kunne videreformidle vores viden og interesse i haven – og dens mange muligheder.

Næste års program vil også byde på et have-arrangement.

"Tak for jeres varme engagement og interesse!"

Hvert år fremstår vores haver i smuk stand hvert år takket være omhyggelig pleje og hjælpende hænder.

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...