Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?


 

I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.
Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af skraldespande til at stå model til de visuelle billeder, der er blevet klistret på de forskellige skraldespande.

Ved brugen af visuelle støttesystemer gør det, det muligt for alle, uanset læsefærdigheder, at tage del i affaldssortering. De visuelle støttesystemer kan hjælpe med at skabe struktur, som støtter den enkelte beboer i at indlære forskellige færdigheder. Det kan give mere overskud til læring og udvikling, når de forudsigelige og kendte rammer er skabt. Det styrker den positive udvikling for læring.

Gentagelser og dialog om vigtigheden af affaldssortering, har været en vigtig proces i projektet. Og ikke mindst har det været nøgleordet til at få implementeret vores projekt i dagligdagen.  

På Botilbudet i Holsted, ønsker vi at tage del i en mere bæredygtig fremtid. Dette på forskellige niveauer så alle kan være med. Botilbudet i Holsted er stolte over at kunne tage del i dette vigtige område. Og ikke mindst vise, at med den rette tilgang, så kan mennesker med særlige behov også tage del i vigtige samfundsmæssige udfordringer.

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at ringe til Susan Birgitte Steffensen

på 20 20 10 45 eller sende os en email på susan@botilbudet-holsted.dk

Flere artikler om pædagogik:

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted har afholdt ”åben-have” for at give besøgende en mulighed for at opleve vores smukke have. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har forsøgt...