Kampagne for at samle affald på Rømø

Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget, for mere end to tredjedel af affaldet ender på bunden af havet. Fra havet og havbunden finder store mængder affald desuden vej til fiskernes net og andre fiskeredskaber.

I sommerferien deltog Botilbudet i Holsted i en kampagne for at reducere mængden af ​​affald, der ender i havet. Kampagnen foregik på Rømø i slutningen af ​​Juli. Forberedelsen var enkel – vi klargjorde vores egne skraldeposer, handsker og sprit til hænderne og tog ud til stranden.

Da vi først begyndte at gå langs den smukke strand, tænkte vi at den så da ren ud, men på mindre end 30 minutter var vores skraldeposerne fulde og virkelig tunge. Vi fandt forskellige ting som en plastik kasse, plast strimler, solcreme, en mælkekarton, flasker mm.

 Efter vi havde fyldt vores poser, fik vi en idé. Vi ville dele vores oplevelse med andre og opfordre dem til at deltage i at reducere havaffald. Vi kan kun reducere havaffald sammen, ikke alene. Så på en solrig dag, hvad med at tage en tur på stranden med dine venner og familie for at samle affald?

 Vi skal beskytte vores smukke have, som planeten deler med mennesket, og som beskytter vores planet på samme tid.

  Læs mere i vores brochure

  Flere artikler om pædagogik:

  SKAL VI DANSE – og sanse?

  SKAL VI DANSE – og sanse?

  Når vi hører musik med en tydelig regelmæssig puls, kan vi få lyst til at danse, slå takt eller nikke med hovedet.   Og når vi bevæger os til musik kan det regulere vores sindsstemninger og give os underholdning, afslapning, fornyet energi, stærk...

  Psykoedukations-forløb

  Psykoedukations-forløb

  Psykoedukations-forløb, 1. del: På Botilbudet i Holsted er vi begyndt på et psykoedukations-forløb, hvor underviser er Brita-Marie J. Kappel fra Psykiatrien i Region Syddanmark. Et forløb, som skal styrke personalegruppens viden om traumer og PTSD, samt give brugbare...

  Messen om Botilbud og STU

  Messen om Botilbud og STU

  Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...