Kampagne for at samle affald på Rømø

Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget, for mere end to tredjedel af affaldet ender på bunden af havet. Fra havet og havbunden finder store mængder affald desuden vej til fiskernes net og andre fiskeredskaber.

I sommerferien deltog Botilbudet i Holsted i en kampagne for at reducere mængden af ​​affald, der ender i havet. Kampagnen foregik på Rømø i slutningen af ​​Juli. Forberedelsen var enkel – vi klargjorde vores egne skraldeposer, handsker og sprit til hænderne og tog ud til stranden.

Da vi først begyndte at gå langs den smukke strand, tænkte vi at den så da ren ud, men på mindre end 30 minutter var vores skraldeposerne fulde og virkelig tunge. Vi fandt forskellige ting som en plastik kasse, plast strimler, solcreme, en mælkekarton, flasker mm.

 Efter vi havde fyldt vores poser, fik vi en idé. Vi ville dele vores oplevelse med andre og opfordre dem til at deltage i at reducere havaffald. Vi kan kun reducere havaffald sammen, ikke alene. Så på en solrig dag, hvad med at tage en tur på stranden med dine venner og familie for at samle affald?

 Vi skal beskytte vores smukke have, som planeten deler med mennesket, og som beskytter vores planet på samme tid.

  Læs mere i vores brochure

  Flere artikler om pædagogik:

  Messen om Botilbud og STU

  Messen om Botilbud og STU

  Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...

  Beboernes social udvikling og trivsel

  Beboernes social udvikling og trivsel

  Beboernes social udvikling og trivsel På botilbudet er vi begyndt til fællesaktiviteter ud af huset, dette for at skabe nye relationer ud af huset for vores beboere, da de også har brug for at være sociale med andre end hinanden.   Vi vægter højt at vedligeholde...

  Der er plads til alle i naturen

  Der er plads til alle i naturen

  Der er plads til alle i naturen Naturen er åbent 24 timer i døgnet, der er højt til loftet, og derudover er der rigtig mange sundhedsaspekter i at dyrke motion udendørs - og så er der plads til alle! På Botilbudet i Holsted er et vigtigt fokusområde bl.a. sund...