Kampagne for at samle affald på Rømø

Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget, for mere end to tredjedel af affaldet ender på bunden af havet. Fra havet og havbunden finder store mængder affald desuden vej til fiskernes net og andre fiskeredskaber.

I sommerferien deltog Botilbudet i Holsted i en kampagne for at reducere mængden af ​​affald, der ender i havet. Kampagnen foregik på Rømø i slutningen af ​​Juli. Forberedelsen var enkel – vi klargjorde vores egne skraldeposer, handsker og sprit til hænderne og tog ud til stranden.

Da vi først begyndte at gå langs den smukke strand, tænkte vi at den så da ren ud, men på mindre end 30 minutter var vores skraldeposerne fulde og virkelig tunge. Vi fandt forskellige ting som en plastik kasse, plast strimler, solcreme, en mælkekarton, flasker mm.

 Efter vi havde fyldt vores poser, fik vi en idé. Vi ville dele vores oplevelse med andre og opfordre dem til at deltage i at reducere havaffald. Vi kan kun reducere havaffald sammen, ikke alene. Så på en solrig dag, hvad med at tage en tur på stranden med dine venner og familie for at samle affald?

 Vi skal beskytte vores smukke have, som planeten deler med mennesket, og som beskytter vores planet på samme tid.

  Læs mere i vores brochure

  Flere artikler om pædagogik:

  Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

  Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

  Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

  De Olympiske-Lege: OL 2023

  De Olympiske-Lege: OL 2023

  De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

  Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

  Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

  Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...