ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis (ADL).

Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om:

  • At højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne, spise veltilrettelagte og veltillavede måltider, gå i pænt tøj, dyrke motion og ikke blive syg.
  • At styrke beboerens selvværd ved at motivere til, at han er aktiv i at skaffe sig mangeartede færdigheder, at han skaffer sig systemer til at holde orden på økonomi og aftaler, at han får gode sociale og venskabelige kontakter til andre mennesker og at konflikter bliver løst.
  • At give beboeren mod på livet og fremtiden ved, at han deltager mere og mere i dagligdagens gøremål og højdepunkter, at han tør lægge planer, der bliver konkrete og målrettede, at han får tiltro til, at der er noget, han kan.


Omtanke og omsorg

 

Det er derfor af stor betydning, at personalet har fokus på den enkelte:

  • At der er styr på de materielle forhold, rent og rart på værelset, blomster i vindueskarmen, billeder på væggen og rent sengetøj.
  • At der er styr på den personlige hygiejne, nyt tøj og tøj der passer, shampo og creme, tandbørste og tandlægeeftersyn, sko til forskellige formål, godt med motion, små-skavanker behandles og varige sygdomme gives den rette behandling og opmærksomhed.
  • At hjælp til at styre økonomien er klar, ingen løftede pegefingre ved overforbrug, men hjælp til at få det under kontrol, systemer så pengene rækker hele måneden.

Flere artikler om pædagogik:

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...

Beboernes social udvikling og trivsel

Beboernes social udvikling og trivsel

Beboernes social udvikling og trivsel På botilbudet er vi begyndt til fællesaktiviteter ud af huset, dette for at skabe nye relationer ud af huset for vores beboere, da de også har brug for at være sociale med andre end hinanden.   Vi vægter højt at vedligeholde...

Der er plads til alle i naturen

Der er plads til alle i naturen

Der er plads til alle i naturen Naturen er åbent 24 timer i døgnet, der er højt til loftet, og derudover er der rigtig mange sundhedsaspekter i at dyrke motion udendørs - og så er der plads til alle! På Botilbudet i Holsted er et vigtigt fokusområde bl.a. sund...