ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis (ADL).

Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om:

  • At højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne, spise veltilrettelagte og veltillavede måltider, gå i pænt tøj, dyrke motion og ikke blive syg.
  • At styrke beboerens selvværd ved at motivere til, at han er aktiv i at skaffe sig mangeartede færdigheder, at han skaffer sig systemer til at holde orden på økonomi og aftaler, at han får gode sociale og venskabelige kontakter til andre mennesker og at konflikter bliver løst.
  • At give beboeren mod på livet og fremtiden ved, at han deltager mere og mere i dagligdagens gøremål og højdepunkter, at han tør lægge planer, der bliver konkrete og målrettede, at han får tiltro til, at der er noget, han kan.


Omtanke og omsorg

 

Det er derfor af stor betydning, at personalet har fokus på den enkelte:

  • At der er styr på de materielle forhold, rent og rart på værelset, blomster i vindueskarmen, billeder på væggen og rent sengetøj.
  • At der er styr på den personlige hygiejne, nyt tøj og tøj der passer, shampo og creme, tandbørste og tandlægeeftersyn, sko til forskellige formål, godt med motion, små-skavanker behandles og varige sygdomme gives den rette behandling og opmærksomhed.
  • At hjælp til at styre økonomien er klar, ingen løftede pegefingre ved overforbrug, men hjælp til at få det under kontrol, systemer så pengene rækker hele måneden.

Flere artikler om pædagogik:

Familierelationens indflydelse på beboernes liv

Familierelationens indflydelse på beboernes liv

Nøglen til Lykke og Velvære: Familierelationens indflydelse på beboernes liv  Har du nogensinde oplevet den hjertevarme glæde ved at blive genforenet med et længe savnet familiemedlem? For vores beboere med særlige behov på Botilbudet i Holsted, er båndet til...

Ressourcer er med til at skabe én positiv udvikling hos den enkelte

Ressourcer er med til at skabe én positiv udvikling hos den enkelte

Ressourcer er med til at skabe én positiv udvikling hos den enkelte  Udfordringer, problemer og mangler er udsagn beboerne ofte har hørt igennem deres opvækst, og som de har hørt og mærket rigeligt af. Ord der på alle har en negativ indflydelse, og som ikke lige...