Der er plads til alle i naturen

Naturen er åbent 24 timer i døgnet, der er højt til loftet, og derudover er der rigtig mange sundhedsaspekter i at dyrke motion udendørs – og så er der plads til alle!

På Botilbudet i Holsted er et vigtigt fokusområde bl.a. sund livsstil. Udover at sikre beboerne sund kost/ernæring og en mental sundhed, tænkes der også enhver form for bevægelse ind, der øger energiforbruget. Det kan være idræt, sport og motion (dvs. struktureret fysisk aktivitet) til hverdagsaktiviteter som havearbejde, bilvask, rengøring, at tage trappen en ekstra gang eller gå en tur – gerne i naturen med de muligheder den byder.

At bruge naturen som trænings-og/eller motionsrum giver mulighed for både at dyrke styrke- og balancetræning samtidig med, at det stimulerer sanserne. Dufte-, syns- og følesanserne er vigtige sanser for at holde krop og sind friske og modtagelige for nye input i dagligdagen. Tag udgangspunkt i træningen med simple rekvisitter, som enten er billige, genbrug (f.eks. cykelslanger)eller naturens eksisterende elementer.

Det er ikke nyt for Theo at komme ud i naturen og lave naturtræning. Dog er det nyt for ham at tænke brugte cykelslanger
ind som et træningsredskab. Det har han taget godt imod, og en stor nysgerrighed spirer. Nu glæder vi os bare til, det rigtig bliver forår og sommer, så vi kan komme af med overtøj og hue og få godt gang i naturtræningen.

Skrevet af Majbrit, mentor og vejleder

Flere artikler om pædagogik:

ADL i praksis

ADL i praksis

I det daglige pædagogiske arbejde har vi fokus på almindelig daglig levevis. Det er ydmygt og vedvarende arbejde som handler om at højne beboerens almene velbefindende ved, at han anspores til at holde god hygiejne osv.

Inklusion i praksis

Inklusion i praksis

Botilbudet i lægger vægt på, at alle mennesker her på stedet lærer, at forskellighed ikke er forhindring, men at forskellighed er udtryk for mangfoldighed. Vi gør et stort nummer ud af, at der skal være plads til at alle – uanset størrelsen og arten af deres bidrag.

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø

Kampagne for at samle affald på Rømø Havet optager omkring 71% af jordoverfladen, og dens balance er central for en bæredygtig fremtid. Miljøministeriet skriver: Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget,...