Der er plads til alle i naturen

Naturen er åbent 24 timer i døgnet, der er højt til loftet, og derudover er der rigtig mange sundhedsaspekter i at dyrke motion udendørs – og så er der plads til alle!

På Botilbudet i Holsted er et vigtigt fokusområde bl.a. sund livsstil. Udover at sikre beboerne sund kost/ernæring og en mental sundhed, tænkes der også enhver form for bevægelse ind, der øger energiforbruget. Det kan være idræt, sport og motion (dvs. struktureret fysisk aktivitet) til hverdagsaktiviteter som havearbejde, bilvask, rengøring, at tage trappen en ekstra gang eller gå en tur – gerne i naturen med de muligheder den byder.

At bruge naturen som trænings-og/eller motionsrum giver mulighed for både at dyrke styrke- og balancetræning samtidig med, at det stimulerer sanserne. Dufte-, syns- og følesanserne er vigtige sanser for at holde krop og sind friske og modtagelige for nye input i dagligdagen. Tag udgangspunkt i træningen med simple rekvisitter, som enten er billige, genbrug (f.eks. cykelslanger)eller naturens eksisterende elementer.

Det er ikke nyt for Theo at komme ud i naturen og lave naturtræning. Dog er det nyt for ham at tænke brugte cykelslanger
ind som et træningsredskab. Det har han taget godt imod, og en stor nysgerrighed spirer. Nu glæder vi os bare til, det rigtig bliver forår og sommer, så vi kan komme af med overtøj og hue og få godt gang i naturtræningen.

Skrevet af Majbrit, mentor og vejleder

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...