Der er plads til alle i naturen

Naturen er åbent 24 timer i døgnet, der er højt til loftet, og derudover er der rigtig mange sundhedsaspekter i at dyrke motion udendørs – og så er der plads til alle!

På Botilbudet i Holsted er et vigtigt fokusområde bl.a. sund livsstil. Udover at sikre beboerne sund kost/ernæring og en mental sundhed, tænkes der også enhver form for bevægelse ind, der øger energiforbruget. Det kan være idræt, sport og motion (dvs. struktureret fysisk aktivitet) til hverdagsaktiviteter som havearbejde, bilvask, rengøring, at tage trappen en ekstra gang eller gå en tur – gerne i naturen med de muligheder den byder.

At bruge naturen som trænings-og/eller motionsrum giver mulighed for både at dyrke styrke- og balancetræning samtidig med, at det stimulerer sanserne. Dufte-, syns- og følesanserne er vigtige sanser for at holde krop og sind friske og modtagelige for nye input i dagligdagen. Tag udgangspunkt i træningen med simple rekvisitter, som enten er billige, genbrug (f.eks. cykelslanger)eller naturens eksisterende elementer.

Det er ikke nyt for Theo at komme ud i naturen og lave naturtræning. Dog er det nyt for ham at tænke brugte cykelslanger
ind som et træningsredskab. Det har han taget godt imod, og en stor nysgerrighed spirer. Nu glæder vi os bare til, det rigtig bliver forår og sommer, så vi kan komme af med overtøj og hue og få godt gang i naturtræningen.

Skrevet af Majbrit, mentor og vejleder

Flere artikler om pædagogik:

SKAL VI DANSE – og sanse?

SKAL VI DANSE – og sanse?

Når vi hører musik med en tydelig regelmæssig puls, kan vi få lyst til at danse, slå takt eller nikke med hovedet.   Og når vi bevæger os til musik kan det regulere vores sindsstemninger og give os underholdning, afslapning, fornyet energi, stærk...

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb, 1. del: På Botilbudet i Holsted er vi begyndt på et psykoedukations-forløb, hvor underviser er Brita-Marie J. Kappel fra Psykiatrien i Region Syddanmark. Et forløb, som skal styrke personalegruppens viden om traumer og PTSD, samt give brugbare...

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...