Cykelture for velgørenhed

Har du nogensinde følt glæden ved det øjeblik en drøm bliver til realitet? I denne artikel vil jeg dele historien om beboers glæde da han fik sin første cykel nogensinde.

– Eunjee, STU lærer

I slutningen af Oktober besluttede beboerne at købe sin egen cykel. Det var en stor udfordring og en ny oplevelse for ham. Han har på grund af gangbesvær svært ved at komme rundt, men på cyklen køre det let afsted. Det er ikke kun det fysiske aspekt han nyder. Mentalt har cykelturene også en positiv effekt på ham. Da vi spurgte ham, hvorfor elsker du at cykle svarede han alvorligt:

“Jeg elsker at cykle fordi jeg kan høre naturens lyde, mens jeg cykler. Ikke kun lydene, men de forskellige naturelementer som sollys, temperatur og vind får mig til at føle mig godt tilpas. Efter en cykeltur føler jeg mig genopfrisket”

I stedet for kun at tænke på sine cykelture som ‘motion’ besluttede han sig for at bidrage til samfundet på sin egen måde, ved at forbinde dem med velgørenhed via en app der hedder Charity Miles. Appen måler afstanden man cykler og konverterer dem til donationer, som doneres til en valgt organisation. Han valgte en sportsorganisation for handicappede, fordi han vil hjælpe mennesker med handicap til at nyde forskellige sportsgrene. Han elsker at hans cykelture giver ham mulighed for at tænke på andre såvel som sig selv. Har du nogle ideer du ikke har bragt ud i livet?

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...