Der er plads til alle i naturen

Har du nogensinde følt glæden ved det øjeblik en drøm bliver til realitet? I denne artikel vil jeg dele historien om Theos glæde da han fik sin første cykel nogensinde.

– Eunjee, STU lærer

I slutningen af Oktober besluttede Theo at købe sin egen cykel. Det var en stor udfordring og en ny oplevelse for ham. Theo har på grund af gangbesvær svært ved at komme rundt, men på cyklen køre det let afsted. Det er ikke kun det fysiske aspekt han nyder. Mentalt har cykelturene også en positiv effekt på ham. Da jeg spurgte ham, hvorfor elsker du at cykle svarede han alvorligt:

“Jeg elsker at cykle fordi jeg kan høre naturens lyde, mens jeg cykler. Ikke kun lydene, men de forskellige naturelementer som sollys, temperatur og vind får mig til at føle mig godt tilpas. Efter en cykeltur føler jeg mig genopfrisket”

I stedet for kun at tænke på sine cykelture som ‘motion’ besluttede Theo sig for at bidrage til samfundet på sin egen måde, ved at forbinde dem med velgørenhed via en app der hedder Charity Miles. Appen måler afstanden man cykler og konverterer dem til donationer, som doneres til en valgt organisation. Theo valgte en sportsorganisation for handicappede, fordi han vil hjælpe mennesker med handicap til at nyde forskellige sportsgrene. Theo elsker at hans cykelture giver ham mulighed for at tænke på andre såvel som sig selv. Har du nogle ideer du ikke har bragt ud i livet?

Flere artikler om pædagogik:

SKAL VI DANSE – og sanse?

SKAL VI DANSE – og sanse?

Når vi hører musik med en tydelig regelmæssig puls, kan vi få lyst til at danse, slå takt eller nikke med hovedet.   Og når vi bevæger os til musik kan det regulere vores sindsstemninger og give os underholdning, afslapning, fornyet energi, stærk...

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb, 1. del: På Botilbudet i Holsted er vi begyndt på et psykoedukations-forløb, hvor underviser er Brita-Marie J. Kappel fra Psykiatrien i Region Syddanmark. Et forløb, som skal styrke personalegruppens viden om traumer og PTSD, samt give brugbare...

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...