Hvordan musik påvirker vores liv


 

Musik er et fælles sprog til at forstå livet og mennesker på. Det er broen, der forbinder sindet. Selvom vi kan være fra forskellige nationaliteter, køn, alder eller sprog, kan vi dele vores tanker og følelser igennem musik.

En af vores beboere på Botilbudet i Holsted elsker musik.  Sidste år blev der opstartet et projekt om at skabe sin egen musik og dele det med sine venner og bekendte. Musikprojektet handler ikke blot om at skabe rytme, men i sidste ende om at genopfinde følelserne og livshistorierne om sig selv og andre ved hjælp af musikken.

Musik har grundlæggende en positiv effekt på vores krop og sind. For det første kan musik få vores beboer til at slappe af i sindet og forbedre søvnkvaliteten. For det andet kan det hjælpe med at lindre negative følelser, såsom angst, bekymring eller irritation, og for det tredje aktiverer musik ens hjerne og øger koncentrationen. Musik kan ligeledes hjælpe med at lindre stress.

Vores beboer har tidligere brugt musikken passivt, men har han lært at bruge den aktivt på sin egen måde. Han har udviklet selvtillid ved at dele sin hjemmelavede musik og musikvideoer. Han har også lært at udtrykke sine tanker og følelser igennem musikken, især i forbindelse med optagelse af videoerne.
Udover dette, har han været i stand til at tænke over de forskellige forhold han har til sine venner, familie og ikke mindst sig selv. Refleksion har været en vigtig del i hele processen.

Alt i alt har dette musikprojekt synliggjort vores beboers ressourcer og skjulte talenter, som ligeledes har været med til at understøtte selvtilliden. Musik er en stor del af vores liv og er yderst brugbar hvis vi formår at anvende det på den rigtige måde.

INTERVIEW OM LIV OG MUSIK

1. Hvordan oplevede du musik for første gang?
■ Mr.T : Da jeg var ung i Nigiria, lå det til miljøet at lytte til afrikansk musik og danse til dette dagligt.

2. Hvem er din ynglings sangere?
■ Mr.T : Eminem og hans sange, jeg kan godt lide at han skriver tekster og laver sange om livet og om familien.

3. Hvem inspirerede dig til at lave musik?
■ Mr.T : Min fætter har lavet musik med sine venner. Jeg modtog musik fra min familie. Da jeg modtog dette var jeg overrasket over at normale mennesker også kan opfinde sange.

4. Hvad er dit kunsternavn? Og hvorfor lige dette?
■ Mr.T : Min familie kalder mig for ”Mr T” fordi de elsker det og det gør jeg også.

5. Da jeg spurgte dig om at lave musik, hvad tænkte du?
■ Mr.T : Jeg var overrasket og vidste ikke om jeg kunne finde ud af det, men jeg ville give det et forsøg da jeg var interreseret i ideen.

6. Hvordan er din kreative proces?
■ Mr.T : Jeg har 5 processer. Først tænkte jeg hvad jeg ville tale om, som det andet kom jeg med forslag til hvad jeg havde tænkt over. Igennem musik kan vi tale om livsstil, menneske ret osv. Som det tredje skulle jeg vælge hvordan rytmen skulle være. Som det fjerde skulle jeg optage musikken for at kunne gennemgå den. Og det sidste var at optage musikvideoen.

7. Hvad har været det sværeste?
■ Mr.T : Det sværeste har været at skulle tænke over hvilket emne jeg skulle vælge.

8. Hvilket råd kan du give til en som ønsker at lave musik?
■ Mr.T : Man skal kunne føle det, og prøve at give det en chance. Alt i alt skal man nyde det og have det sjovt imens man gøre det.

9. Hvilken besked vil du give til dine fans?
■ Mr.T : Jeg håber mine fans kan lide og nyder min musik.

10. Hvad er din drøm med musik?
■ Mr.T : Jeg vil fortsætte med at producere musik, og jeg håber alle vil kunne lide mine sange. Jeg vil gerne have det sjovt.

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...