Styrkelse af trivsel og fællesskab gennem holdsport: En vej til forandring


 

Corona har uden tvivl haft indflydelse på mange områder. Specielt har det haft indflydelse på sociale arrangementer og vores deltage i aktiviteter, sociale såvel som fysiske. Vi kan ikke komme uden om, at ensomhed og behovet for at være sammen med andre har ændret sig efter lange perioder med nedlukning. Nogle har fået deres behov for at være social stillet på en anden måde end tidligere. Herunder at gøre brug af de teknologiske muligheder, så som online spil, youtube kanaler mm.

Det betyder også at vores fysiske aktivitetsniveau er blevet mindre, og som generelt heller ikke er godt for vores mentale sundhed. For at bryde ud af denne “onde cirkel”, mener vi at holdsport kan være én løsning.

På Botilbudet i Holsted støtter vi vores beboere i deres fritidsaktiviteter. Èn af vores beboere er blandt andet begyndt til hockey, som er en fysisk hård aktivitet, men hvor teamspillet også er afgørende for gode resultater. Samarbejde er en nødvendighed for at kunne indgå i sådan et team.

Holdet er lavet for at til gode se dem, der har interessen for hockey, men som har nogle særlige behov at skulle tage hensyn til. Holdet er gode til at tage hånd om hinanden, og give hinanden de roller som den enkelte magter og får succes ved. De oplever sammenhold og er gode til at tage hånd om hinanden. Er der én der måske har en mindre god dag, så er resten af holdet opmærksom på at støtte den enkelte. På den måde er alle hver og én uundværlig på holdet.

Konkurrence er en del af sporten, og kan skabe nogle konflikter, når alle der går ud på banen har intensionen om at vinde. Det er også en god læringsproces, at man ikke kan vinde hver gang, men så længe man har gjort sit bedste så kan man ikke forlange mere af sig selv.

“Holdsport giver gode relationer og ikke mindst minder for livet.”

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan musik påvirker vores liv

Hvordan musik påvirker vores liv

Hvordan musik påvirker vores liv  Musik er et fælles sprog til at forstå livet og mennesker på. Det er broen, der forbinder sindet. Selvom vi kan være fra forskellige nationaliteter, køn, alder eller sprog, kan vi dele vores tanker og følelser igennem musik. En...

Beboers donation af 75 tørklæder

Beboers donation af 75 tørklæder

Beboers donation af 75 tørklæder  En af beboerne på Botilbuddet Holsted er meget glad for at strikke, og har efterhånden samlet en samling på næsten 100 tørklæder. Vi talte om, hvor godt det ville være at donere dem til hjemløse, så de bedre kunne holde varmen om...

Vandmotion styrker sundhed og trivsel

Vandmotion styrker sundhed og trivsel

Vandmotion styrker sundhed og trivsel  Beboere på Botilbuddet Holsted går til vand gymnastik. Den største fordel ved vandmotion er, at det er lavrisiko og højeffektiv. Det kan især være den bedste træningsmetode for dem, der har svært ved at gå eller træne af...