Styrkelse af trivsel og fællesskab gennem holdsport: En vej til forandring


 

Corona har uden tvivl haft indflydelse på mange områder. Specielt har det haft indflydelse på sociale arrangementer og vores deltage i aktiviteter, sociale såvel som fysiske. Vi kan ikke komme uden om, at ensomhed og behovet for at være sammen med andre har ændret sig efter lange perioder med nedlukning. Nogle har fået deres behov for at være social stillet på en anden måde end tidligere. Herunder at gøre brug af de teknologiske muligheder, så som online spil, youtube kanaler mm.

Det betyder også at vores fysiske aktivitetsniveau er blevet mindre, og som generelt heller ikke er godt for vores mentale sundhed. For at bryde ud af denne “onde cirkel”, mener vi at holdsport kan være én løsning.

På Botilbudet i Holsted støtter vi vores beboere i deres fritidsaktiviteter. Èn af vores beboere er blandt andet begyndt til hockey, som er en fysisk hård aktivitet, men hvor teamspillet også er afgørende for gode resultater. Samarbejde er en nødvendighed for at kunne indgå i sådan et team.

Holdet er lavet for at til gode se dem, der har interessen for hockey, men som har nogle særlige behov at skulle tage hensyn til. Holdet er gode til at tage hånd om hinanden, og give hinanden de roller som den enkelte magter og får succes ved. De oplever sammenhold og er gode til at tage hånd om hinanden. Er der én der måske har en mindre god dag, så er resten af holdet opmærksom på at støtte den enkelte. På den måde er alle hver og én uundværlig på holdet.

Konkurrence er en del af sporten, og kan skabe nogle konflikter, når alle der går ud på banen har intensionen om at vinde. Det er også en god læringsproces, at man ikke kan vinde hver gang, men så længe man har gjort sit bedste så kan man ikke forlange mere af sig selv.

“Holdsport giver gode relationer og ikke mindst minder for livet.”

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...