Ressourcer er med til at skabe én positiv udvikling hos den enkelte


 

Udfordringer, problemer og mangler er udsagn beboerne ofte har hørt igennem deres opvækst, og som de har hørt og mærket rigeligt af. Ord der på alle har en negativ indflydelse, og som ikke lige frem får én til at blomstre. Derfor går Botilbudet i Holsted op i, at integrerer den pædagogiske tænkemåde (kognitive, ressourcefokuseret, anerkendende, praksis også kaldet for KRAP) i hverdagen hos beboerne. Vi tror på mulighedernes land, hvor der er forskellige stier vores beboere kan vælge. Det pædagogiske arbejde ligger derfor i at hjælpe og støtte vores beboere til, netop at finde dén vej de ønsker og hvor motivationen ligger bag.

Vores erfaring er, at der skabes udvikling og resultater hos den enkelte, når der er fokus på at alle kan bidrage og har noget at bidrage med. Dermed at føle sig som én del af ´holdet´ og ikke mindst at få succes og en tro på, at den enkelte kan noget særligt.

Vi tager altså udgangspunkt i den enkeltes nærmeste udviklingszone, hvor ressourcer og udviklingspunkter er i fokus, og hvor ”manglerne er gemt væk”. Sammen skaber vi udvikling og nye positive virkelighedsoplevelser, som er med til at styrke den enkelte. Vi forsøger at skabe og tilpasse rammerne til den enkelte. Det gør også, at vi har gode erfaringer med individuelle og skærmede udviklingsforløb.

På Botilbudet i Holsted har vi rammerne og kompetencerne til, at tage hånd om de mest følsomme udviklingspunkter. Der er fokus på hvilke forudsætninger, der skal være på plads, før de enkeltes ressourcer kan blomstre.

Vi tror på at alle gør det bedste de kan, ud fra hvor de er, og ud fra hvilke ressourcer de er i besiddelse af.

På Botilbudet i Holsted tror vi på at skabe udvikling og positive oplevelser gennem en pædagogisk tilgang baseret på ressourcer og anerkendelse, hvor vi værdsætter og styrker den enkeltes potentiale.

▼ LÆS MERE I VORES BROCHURE

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted har afholdt ”åben-have” for at give besøgende en mulighed for at opleve vores smukke have. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har forsøgt...