Nøglen til Lykke og Velvære: Familierelationens indflydelse på beboernes liv


 

Har du nogensinde oplevet den hjertevarme glæde ved at blive genforenet med et længe savnet familiemedlem? For vores beboere med særlige behov på Botilbudet i Holsted, er båndet til familiære relationer ubeskrivelig. Ikke mindst fordi forholdet til forældre eller familiemedlemmer er en af nøglerne til beboernes følelsesmæssige trivsel og lykke.

På Botilbudet i Holsted støtter vi beboerne og arbejder aktivt sammen med familierne og netværk, for at hjælp med at opretholde og udvikle sunde relationer.
Kommunikationen er vigtig i udviklingen og bevarelsen af beboernes netværk. Derfor støtter vi beboerne i at bruge forskellige kommunikationsmidler, såsom videokald, deling af billeder og beskeder, dette med støtte alt efter den enkeltes ønske og færdigheder. De moderne kommunikationsmidler bidrager til, at der bygges bro mellem geografiske afstande, og at der bliver skabt en følelse af sammenhørighed uden grænser.

Vi opmuntrer eller støtter også aktivt familie og netværk, til at være en aktiv medspiller i beboernes liv, både indenfor og udenfor tilbuddet. F.eks. har én af beboerne planlagt sommerferie i en anden by, ved hjælp af et tæt samarbejde mellem personale og familie, så familien kunne samles. Et stort ønske, da Covid-19 satte en stopper for de vanlige besøg. Ligesom én anden beboer inviterede familien på besøg, for stolt at kunne vise sine nye omgivelser frem.
Fælles sommerhus tur imellem beboerne resulterede også i forskellige besøg af familie og venner. Hvilket også er med til at styrke fællesskabet og de gode relationer.

Derfor spiller familiebånd og netværk en vigtig rolle i livet for beboere med særlige behov. På Botilbudet i Holsted stræber vi efter at skabe nogle gode oplevelser og aktiviteter for beboerne og deres netværk, da vores erfaring er at disse relationer bidrager til den positive udvikling hos den enkelte.

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at ringe til Susan Birgitte Steffensen

på 20 20 10 45 eller sende os en email på susan@botilbudet-holsted.dk

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted har afholdt ”åben-have” for at give besøgende en mulighed for at opleve vores smukke have. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har forsøgt...