Beboernes social udvikling og trivsel

På botilbudet er vi begyndt til fællesaktiviteter ud af huset, dette for at skabe nye relationer ud af huset for vores beboere, da de også har brug for at være sociale med andre end hinanden.

 

Vi vægter højt at vedligeholde sociale relationer og dette kan ske ved at deltage til forskellige fælles aktiviteter.

 

Vi er derfor begyndt til gymnastik hver tirsdag i Holsted for ligesindede – dette giver livskvalitet på en måde hvor vores beboere glæder sig til, at det bliver tirsdag kl. 18.15 så vi kan komme af sted, både for at lave gymnastik men ligeså vel for at bevare den gode relationer der er bygget op. Gymnastikken går hen og bliver sjov netop fordi de gode relation er opbygget.

 

Der er ligeledes bowling og klubaftener hvor det er de samme beboer der er med, dette giver igen et godt billede af hvor vigtigt det er at deltage. Når vi på botilbudet kan se at vores beboer trives i at være sociale sammen med andre- er der stor opbakning fra personalets side. Dette sker ved at vi allerede om mandagen snakker om gymnastik så vores beboere er klar til dette om tirsdagen.

 

Det kan blandt andet være brætspilsaften, filmaften, klip og klister osv. Dette igen for de samme, så de ser hinanden og vedligeholder relationen.

SKAL VI DANSE – og sanse?

SKAL VI DANSE – og sanse?

Når vi hører musik med en tydelig regelmæssig puls, kan vi få lyst til at danse, slå takt eller nikke med hovedet.   Og når vi bevæger os til musik kan det regulere vores sindsstemninger og give os underholdning, afslapning, fornyet energi, stærk...

Flere artikler om pædagogik:

SKAL VI DANSE – og sanse?

SKAL VI DANSE – og sanse?

Når vi hører musik med en tydelig regelmæssig puls, kan vi få lyst til at danse, slå takt eller nikke med hovedet.   Og når vi bevæger os til musik kan det regulere vores sindsstemninger og give os underholdning, afslapning, fornyet energi, stærk...

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb

Psykoedukations-forløb, 1. del: På Botilbudet i Holsted er vi begyndt på et psykoedukations-forløb, hvor underviser er Brita-Marie J. Kappel fra Psykiatrien i Region Syddanmark. Et forløb, som skal styrke personalegruppens viden om traumer og PTSD, samt give brugbare...

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STU

Messen om Botilbud og STUBotilbudet Holsted deltog i messen"Ud i fremtiden" & messen arrangeret af"Ligeværd" i Kolding med fokus på STU   Som overskriften beskriver, så har vi haft nogle lærerige dage, hvor fokus specielt har været på vores STU-linje (særligt...